• Acasă
  • Despre
  • Evenimente
  • Blog
  • Video
  • Newsletter
  • Contact
Facebook Instagram YouTube TikTok
Blog – Dr. CezarBlog – Dr. Cezar
Facebook Instagram YouTube TikTok
Blog – Dr. CezarBlog – Dr. Cezar
Demo
Home » Cum tratăm bolile de piele provocate de stres – Cine crede cu adevărat că se poate vindeca, se vindecă

Cum tratăm bolile de piele provocate de stres – Cine crede cu adevărat că se poate vindeca, se vindecă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email Tumblr WhatsApp

Cum tratăm bolile de piele provocate de stres. Cine crede cu adevărat că se poate vindeca, se vindecă dacă gândește în acest fel, dacă devine persoana schimbată, însă dacă rămâne aceeași persoană, ce aceleași gânduri, cu aceleași stereotipuri, care păstrează aceleași relații conflictuale cu cei din jur nu ne vindecăm – dacă în schimb de astăzi devenim altă persoană care gândește diferit, de noi depinde ce relații avem cu ceilalți, de noi depinde dacă spunem o vorbă bună, de noi depinde dacă gândim pozitiv și trebuie să exersăm, poate nu ajungem la perfecțiune.

Poți scăpa de bolile de piele în primul rând reducând inflamația din organism, ținând post negru intermitent – marea majoritate a problemelor de piele pleacă din intestine, și nu sunt eu cel care spune asta, prima dată a spus-o Hipocrate – toate bolile pleacă din intestine și este foarte important să facem curățenie.

Pe mine m-a ajutat foarte mult postul negru, de o zi, două, intermitent, adică din când în când, nu post prelungit.

Săptămânal eu țin câte un post negru de 24 – 36 ore, tocmai pentru aceste beneficii aduse intestinului – dacă avem intestinele inflamate, la nivel intestinal intra substanțe nedigerate care ajung prin sânge și se activează leucocitele care produc anticorpi împotriva acelor molecule.

Dar, în acest univers proteinele noastre se aseamănă foarte mult, de exemplu proteinele omului se aseamănă într-o oarecare măsură cu proteinele dintr-o banană, avem ADN similar cu o banană 50%, nu mai spun de celelalte mamifere, animale, păsări pe care le mâncăm, seamănă într-o oarecare măsură cu structuri ale corpului nostru.

Dacă noi nu digerăm bine ceea ce mâncăm, pentru că suntem stresați, nu avem suficient acid la nivelul stomacului, și enzime digestive, acele molecule nu sunt bine digerate, ajung în sângele nostru într-o formă care seamănă cu anumite proteine din piele, din tiroidă, din articulații, mulți fac artrită, boli reumatologice – de fapt în cazul tuturor în corp se formează anticorpi care luptă împotriva acestor proteine care ne atacă și pe noi, pentru că ele seamănă – practic inamicul seamănă cu soldații noștri.

Sportul este răspunsul natural la stres, acesta ne relaxează foarte mult, chiar dacă viața ta de zi cu zi este foarte stresantă, ai tot felul de situații, datorii la bănci, conflicte pe care poate nu poți să le rezolvi neapărat atât de ușor, sportul te ajută, postul te ajută.

De asemenea, trebuie să vă verificați nivelul de vitamina D, deoarece noi oamenii umblăm îmbrăcați și nu avem cum să primim natural această vitamină și să avem un nivel normal, iar vitamina D este imunomodulator, este reglator, reglează imunitatea. În plus, bolile de piele sunt corelate cu deficitul de Zinc, de aceea este bine să consumăm fistic, semințe de dovleac, carne roșie – dar să o digerăm bine, să luăm oțet de mere care ne ajută să digerăm aceste proteine și acești nutrienți, la fel și deficitul de Cupru, când luăm Zinc este bine să luăm și Cupru, eventual să bem apă din recipiente de cupru.

Trebuie să mâncăm cât mai curat, să evităm alimentele procesate, și eventual alimente pe care le gătim noi. Însă chiar dacă nu mâncăm sănătos, postul oricum ne ajută, ne face un bine.

Însă aveți grijă, postul prea lung cauzează dezechilibre și carențe, chiar dezechilibre ale metabolismului și ale ficatului, de aceea vă recomand să țineți acest post intermitent, adică una, două zile de post, apoi mâncăm normal câteva zile, după iar mai ținem una, două zile.

Pe parcursul acestui post trebuie să bei numai apă însă dacă simți că îți este foame tare, poți să iei puțină sare, se pierd foarte multe săruri atunci când nu mănânci și bei apă și mulți oameni se simt slăbiți pentru că nu au săruri, este bună sarea obișnuită de masă sau sarea de potasiu, magneziu, vitamina C.

Atenție, persoanele care suferă de vitiligo, dacă este vechi și extins, expunerea la soare nu este recomandată, însă dacă este redus, eu recomand expunerea la soare, pentru că acele celule mai pot produce melanină. Această boală se poate remedia, cel puțin parțial, însă trebuie făcută curățenie în suflet.

Toate bolile sunt legate de stres. Inclusiv accidentul rutier este cauzat tot de stres, de nesomn, s-a dovedit că atunci când oamenii sunt nedormiți, au abilități mult mai reduse.

POSTĂRI ASEMĂNATOARE

Ce se întâmplă dacă mănânci Afine – 10 motive care te vor convinge să consumi mai des

Vitamina C – De ce este atât de importantă pentru piele, oase, creier, inimă, vasele de sânge, ochi, fertilitate, imunitate și […]

Vitamina C – Recomandările mele privind suplimentarea cu Vitamina C

Stresul – Cum și de ce ne îmbolnăvește – Stresul financiar, relațiile toxice, grija pentru […]

Recomandări

Ce trebuie să știți despre Terapia Hiperbară

decembrie 4, 2023

10 patologii unde poate fi de ajutor terapia hiperbară

decembrie 4, 2023

Ce facem greșit când vrem să slăbim – Cum se ține corect o dietă

ianuarie 30, 2023

Cum tratăm bolile de piele provocate de stres – Cine crede cu adevărat că se poate vindeca, se vindecă

ianuarie 31, 2023

De ce să faci sport? Iată 33 de argumente

ianuarie 31, 2023

Cum se ține corect Postul Intermitent – Cum poți să îți schimbi (rapid și ușor) stilul de viață

ianuarie 31, 2023

Care sunt, de fapt, Cauzele Bolilor – Ce soluții există pentru vindecare?

ianuarie 31, 2023

10 situații în care ai Lipsă de Vitamina D – Dacă ai ficatul gras, dacă ții diete drastice […]

ianuarie 31, 2023

Vitamina D – Roluri în organism (part 3)

ianuarie 31, 2023

5 motive pentru care ai nevoie de Vitamina D – Cu siguranță te va surprinde al 5-lea motiv

ianuarie 31, 2023

Vitamina D și controversele legate de aceasta

ianuarie 31, 2023

Care este Rolul Bilei în Organism + Cele mai frecvente afecțiuni ale vezicii biliare

ianuarie 31, 2023

Cum te poate ajuta Vitamina C – Pentru hipertensiune, boli cardiovasculare sau internare în spital

ianuarie 31, 2023

Vitamina C și infecțiile respiratorii (part 3)

ianuarie 31, 2023

Vitamina C în relația cu Stresul și Anxietatea

ianuarie 31, 2023

VITAMINA C – Ce este, și cum acționează? (part1)

ianuarie 31, 2023
Facebook Twitter Instagram Pinterest
© 2023 Dr. Cezar © 2023 | Toate drepturile rezervate...

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Go to mobile version