Cum tratăm bolile de piele provocate de stres

Publicitate

Cine crede cu adevărat că se poate vindeca, se vindecă dacă gândește în acest fel, dacă devine persoana schimbată, însă dacă rămâne aceeași persoană, ce aceleași gânduri, cu aceleași stereotipuri, care păstrează aceleași relații conflictuale cu cei din jur nu ne vindecăm – dacă în schimb de astăzi devenim altă persoană care gândește diferit, de noi depinde ce relații avem cu ceilalți, de noi depinde dacă spunem o vorbă bună, de noi depinde dacă gândim pozitiv și trebuie să exersăm, poate nu ajungem la perfecțiune.

Poți scăpa de bolile de piele în primul rând reducând inflamația din organism, ținând post negru intermitent – marea majoritate a problemelor de piele pleacă din intestine, și nu sunt eu cel care spune asta, prima dată a spus-o Hipocrate – toate bolile pleacă din intestine și este foarte important să facem curățenie.

Pe mine m-a ajutat foarte mult postul negru, de o zi, două, intermitent, adică din când în când, nu post prelungit. Săptămânal eu țin câte un post negru de 24 – 36 ore, tocmai pentru aceste beneficii aduse intestinului – dacă avem intestinele inflamate, la nivel intestinal intra substanțe nedigerate care ajung prin sânge și se activează leucocitele care produc anticorpi împotriva acelor molecule.

Dar, în acest univers proteinele noastre se aseamănă foarte mult, de exemplu proteinele omului se aseamănă într-o oarecare măsură cu proteinele dintr-o banană, avem ADN similar cu o banană 50%, nu mai spun de celelalte mamifere, animale, păsări pe care le mâncăm, seamănă într-o oarecare măsură cu structuri ale corpului nostru.

Dacă noi nu digerăm bine ceea ce mâncăm, pentru că suntem stresați, nu avem suficient acid la nivelul stomacului, și enzime digestive, acele molecule nu sunt bine digerate, ajung în sângele nostru într-o formă care seamănă cu anumite proteine din piele, din tiroidă, din articulații, mulți fac artrită, boli reumatologice – de fapt în cazul tuturor în corp se formează anticorpi care luptă împotriva acestor proteine care ne atacă și pe noi, pentru că ele seamănă – practic inamicul seamănă cu soldații noștri.

Publicitate

Sportul este răspunsul natural la stres, acesta ne relaxează foarte mult, chiar dacă viața ta de zi cu zi este foarte stresantă, ai tot felul de situații, datorii la bănci, conflicte pe care poate nu poți să le rezolvi neapărat atât de ușor, sportul te ajută, postul te ajută.

De asemenea, trebuie să vă verificați nivelul de vitamina D, deoarece noi oamenii umblăm îmbrăcați și nu avem cum să primim natural această vitamină și să avem un nivel normal, iar vitamina D este imunomodulator, este reglator, reglează imunitatea. În plus, bolile de piele sunt corelate cu deficitul de Zinc, de aceea este bine să consumăm fistic, semințe de dovleac, carne roșie – dar să o digerăm bine, să luăm oțet de mere care ne ajută să digerăm aceste proteine și acești nutrienți, la fel și deficitul de Cupru, când luăm Zinc este bine să luăm și Cupru, eventual să bem apă din recipiente de cupru.

Trebuie să mâncăm cât mai curat, să evităm alimentele procesate, și eventual alimente pe care le gătim noi. Însă chiar dacă nu mâncăm sănătos, postul oricum ne ajută, ne face un bine.

Însă aveți grijă, postul prea lung cauzează dezechilibre și carențe, chiar dezechilibre ale metabolismului și ale ficatului, de aceea vă recomand să țineți acest post intermitent, adică una, două zile de post, apoi mâncăm normal câteva zile, după iar mai ținem una, două zile.

Pe parcursul acestui post trebuie să bei numai apă însă dacă simți că îți este foame tare, poți să iei puțină sare, se pierd foarte multe săruri atunci când nu mănânci și bei apă și mulți oameni se simt slăbiți pentru că nu au săruri, este bună sarea obișnuită de masă sau sarea de potasiu, magneziu, vitamina C.

Atenție, persoanele care suferă de vitiligo, dacă este vechi și extins, expunerea la soare nu este recomandată, însă dacă este redus, eu recomand expunerea la soare, pentru că acele celule mai pot produce melanină. Această boală se poate remedia, cel puțin parțial, însă trebuie făcută curățenie în suflet.

Toate bolile sunt legate de stres. Inclusiv accidentul rutier este cauzat tot de stres, de nesomn, s-a dovedit că atunci când oamenii sunt nedormiți, au abilități mult mai reduse.

Abonează-te la newsletter pentru a primi mai multe informații!

Publicitate

3 comentarii la articolul “Cum tratăm bolile de piele provocate de stres”

    1. Eu aveam psoriazis și am ținut Paleo. Eram într-o formă destul de grava. Asta se întâmpla acum 8 ani. Am descoperit așa zisa Metoda Apollo care practic sugerează dieta Paleo dar și alte lucruri asemănătoare cu ce spuneți dvs. Sunt vindecata aproape în totalitate. Atunci am descoperit, tot prin ei, și vitamina D. Luată în cantități masive chiar și 10.000 ui. Tot repetând analiza specifica, abia ajungea la 60. Oameniii erau sceptici pe vremea aceea. Dar știam că într-un fel sau altul spre asta ne vom îndrepta. Mă strânge în spate când văd cât zahăr este in toate alimentele. Mă întreb dacă oamenii citesc eticheta. Nu vad pe nimeni să facă asta.
      Aplic mult din ceea ce spuneți. Îmi place că sunteți repetitiv. Repetați totul într-un mod foarte plăcut.
      Vă admir și va urmăresc însă mai mult decât atât aplic. Atât cât pot. As avea multe curiozități și câteva întrebări. Răspundeți pe messenger? Mulțumesc.

  1. Eu simt ca ma ia cu lesin daca mananc doar dimineata si seara, d-apoi sa mai tin si post negru o zi intreaga :)) Gluma – gluma, dar cu bolile de piele nu este de joaca. Desi, am citit un lucru interesant luna trecuta pe guess.ro cica intr-o viata pierdem peste 10 kg de piele, pt ca celulele se reinnoiesc mereu. Ca sa reduc stresul, eu ascult muzica si cand pot merg la inot. De cand inot mi se pare ca sunt mai calma.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.